Az FCSM Mélyépítő és Karbantartó Kft Tevékenységi Köre

 

 

   Az FCSM Mélyépító és Karbantartó Kft alaptevékenysége az új csatornák    építése, a régi csatornák rekonstrukciója, a csatornák üzemzavarának elhárítása,
az útépítéseket megelőző műtárgyátépítések, csatorna fedlapok
és víznyelőrácsok cseréje, valamint árvízveszély esetén a Főváros
árvízvédekezésében való részvétele.

Az alaptevékenységgel kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket
az Alapító okirat szabályozza.

 

bwd  galéria 1/3  fwd

Árvízvédekezés

 

A Fővárosi Csatornázási Művek Zrt a fővárosi   fővédvonalakon, valamint a főváros tulajdonában  és kezelésében lévő csapadékelvezető rendszeren (kisvízfolyásokon és árkokon) végez operatív védekezést, részt vesz a védelemmel kapcsolatos felkészülési feladatokban, valamint a védekezés utáni teendőkben.

Az FCSM Mélyépítő és Karbantartó KFT a védekezési munkálatokban védelmi osztagok kiállításában vesz részt. Feladata Buda-Észak és Pest-Észak árvízvédelmi szakaszon a felmerülő tervszerű és eseti beavatkozások végrehajtása.

Legutóbb 2013 júniusában folytattunk a Duna eddig mért legmagasabb vízállása ellen sikeres védekezést.


bwd  galéria 1/2  fwd


Jármű és földmunkagép állomány

 

   Cégünk billenős teherautó flottája 7 t és 17 t  teherbírású autókból áll. A szűk belvárosi utcákban, valamint a kisebb volumenű  üzemzavar elhárítási feladatokhoz a 7t-ás teherautóinkat, míg a nagyobb volumenű munkákhoz, ill. az árvízvédelmi feladatokhoz a 4 tengelyes nagyobb tehergépkocsikat használjuk.

Földmunkagépeink között megtalálhatok a kompakt rakodók, homlok rakodók, és a gumikerekes forgó-kotró gépek is. A munkagépeink igény szerinti tartozékokkal kerülnek felszerelésre: verőfej, mélyásó kanál, markoló kanál, iszapoló kanál, stb.

Csapatszállító duplakabinos platós kisteherautóink a legkorszerűbb Euro IV. és V, motorral felszereltek, gyors reagálási időt és a szerszámok , munkaeszközök biztonságos szállítását  teszik lehetővé.

Gépeink megfelelő műszaki állapotára és üzembiztonságára különösen nagy figyelmet fordítunk. Az estleges kisebb meghibásodásokat saját szakember gárdánk, jól felszerelt műhelyautóval hárítja el. A nagyobb javításokat, felülvizsgálatokat szerződött partnereink végzik el.

bwd  galéria 1/2  fwd